Meedoen met de Dementiedagboeken

Voor de Dementiedagboeken zijn we altijd op zoek naar nieuwe sprekers die hun ervaringen met dementie willen delen. Want daarvan leren we het meest. Als je een bericht wil inspreken, kun je bellen met:

020-7371496

Je bericht plaatsen we nooit direct op de site - we nemen eerst contact met je op en vragen om toestemming. Bel daarom liever niet met een anoniem nummer.

Je kan ook eerst zelf contact met ons opnemen voordat je iets inspreekt via het contactformulier.

Om je op weg te helpen, noemen we hieronder een aantal vragen waarover je kan inspreken:

  • Wat is er veranderd de afgelopen tijd?
  • En wat is er hetzelfde gebleven?
  • Hoe kijk je naar de toekomst?
  • Wat zijn de dingen die je lastig vindt?
  • En wat gaat er juist goed?

Berichten over andere dingen zijn natuurlijk ook welkom. Een gedicht delen of instrument bespelen mag ook, we worden graag verrast.

Door in te spreken kun je anderen laten zien hoe het (voor jou) is om te leven met dementie. Dat is voor allerlei doelen nuttig. Bijvoorbeeld voor onderzoek naar, maken van beleid voor en verbeteren van ondersteuning bij dementie.
Maar ook voor anderen die met dementie te maken hebben: zij putten steun en (h)erkenning uit de berichten, ontwikkelen meer begrip en doen ideeën op over de manier waarop zij met hun eigen situatie kunnen omgaan.
Tenslotte draag je met het inspreken bij aan een eerlijke beeldvorming rondom dementie, waarbij de mensen om wie het gaat en hun ervaringen centraal staan.

We kijken uit naar je bericht!

Deel je je bericht liever in een andere vorm, kijk dan eens hier naar de andere opties om een bijdrage te leveren aan Dementieweb.