Aandoening: Dementie
Thema's: omgaan met, vasculaire dementie, spiritualiteit, mantelzorg
Auteur: Annoeska van der Struif
Uitgever: Boekscout
Jaar: 2018

In het boek Dementie, ik zie mams beschrijft Annoeska van der Struif het laatste levensjaar van haar moeder met vasculaire dementie. Zij heeft de moed gehad met haar moeder in contact te blijven en haar liefdevol te begeleiden en te blijven zien dwars door de dementie heen. Openhartig en eerlijk vertelt ze haar verhaal aan de hand van dialogen, gedichten, verhalen en channelings. Met de channelings belicht zij het spirituele aspect van dementie en weet het ongrijpbare op heldere wijze uit te leggen. Door haar prettige manier van vertellen ben je erbij en weet zij een goede balans te bewaren tussen het lijden, wat deze ziekte met zich meebrengt, en humor waardoor het boek luchtig blijft.

Uit het boek
"Ik zie haar gezicht betrekken en ze zegt: ‘Het gaat slecht met mij.’ Huilend houdt ze mijn hand heel stevig vast; mijn hand doet er zeer van. Ik ben weer zo verbaasd: tussen al het brabbelen door spreekt ze ineens helder uit hoe ze zich voelt.
Ze legt haar hoofd op mijn schouder en ik troost haar door haar vast te houden en over haar hoofd te strelen."

Over de auteur
Twee jaar geleden is Annoeska gaan schrijven over de momenten die haar raken in het leven. Zo ook het dementieproces van haar moeder. Zowel privé en als professional draagt zij mensen met dementie een warm hart toe. Zij vindt het belangrijk dat er veel aandacht is voor dementie en het was dan ook een logische stap om haar verhaal te vertellen.

Reacties:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.