Aandoening: Dementie
Thema's:
omgaan met, spiritualiteit, mantelzorg, laatste levensfase
Auteur:
Trijnie Lucht
Uitgever:
Eeuwig Leven Uitgeverij
Jaar:
2017

Dit boek vertelt de persoonlijke ervaring van auratherapeute Trijnie Lucht. Ze heeft haar moeder begeleid gedurende de ziekte dementie en tijdens haar stervensproces. Deze periode bestrijkt enkele jaren en gaat door na het overlijden van haar moeder, wat tot nieuwe inzichten leidt. De auteur heeft al jaren een praktijk voor persoonlijke begeleiding waarbij ze gebruikt maakt van het waarnemen van de aura. Het was dan ook een logische stap om de aura van haar moeder te observeren nadat bij haar de ziekte dementie werd geconstateerd.

Fragment boek
"Stilletjes loop ik haar kamer in. Ik probeer haar blik te vangen en zoek in haar ogen of ze er vandaag is. Mijn moeder. Ze is er niet. Ze is zo ver weg. Ik zie haar alleen in de aura. Zacht, leeg en zo moe. Ik besluit bij haar te gaan zitten en pak stilletjes een stoel. Wanneer ze vredig is, kan ik makkelijk naar haar aura kijken. Vandaag is er geen strijd waardoor ik haar aura helder mag zien. Er is een mooie stroom met een gevoel van blijheid en een kinderlijk gevoel van verlangen. In rust is ze blij, zo laat mij deze energie zien. Haar aura is verder zacht, dat is lang niet altijd zo dus ik besluit hier intens van te genieten."

Recensie
Dementie heeft -naast het feitelijke lichamelijke en geestelijke lijden - ook een spirituele dimensie. De auteur, auratherapeute, vertelt een zeer persoonlijk verhaal over haar eigen dementerende en inmiddels  overleden moeder. Zij ziet de energie die met het proces te maken heeft en constateert dat de ziel een proces van traumaverwerking en reiniging ondergaat, daarbij geholpen door lichtwezens uit een hogere dimensie en familieleden die reeds zijn 'overgegaan'. De mens heeft zeven spirituele centra, de chakra's, en deze moeten worden doorlopen van het laagste niveau tot aan het hoogste niveau, de universele liefde. Pas dan is het leven af. Een intrigerend boekje dat een grote troost kan zijn wanneer men persoonlijk met dementie te maken heeft. Bevat een literatuurlijst. Een uniek werk, zeldzaam in het Nederlandse taalgebied, dat dementie schetst als de reiniging van de ziel.
Recensent: Frans Gerritsen

Reacties:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.