Aandoening: Dementie
Thema's: Verpleeghuis, omgaan met, familierelaties
Auteur: Ineke Wielinga
Uitgever: Boekscout
Jaar: 2018

"Kun je leren van je medemens met dementie?
Ben je nieuwsgierig naar een andere realiteit?
In deze wereld die bol staat van nepnieuws is het een verademing op de puurheid van mensen met dementie te ervaren. Mensen die volledig in het ‘hier en nu’ leven. Mindfull noemen we dat.

Mijn naam is Ineke Wielinga. Vijf jaar geleden werd ik vrijwilliger in het verpleeghuis waar mijn schoonmoeder woonde. Samen met zeven andere bewoners bracht zij grotendeels de dag door in de gezamenlijke huiskamer. Wat mij opviel was dat de bewoners, ondanks hun ziekte dementie, nog vele momenten van plezier ervoeren.
Bijvoorbeeld genieten van eten, humor, lachen, samen zingen of een spelletje doen. Natuurlijk waren er ook momenten van verdriet, verwarring, boosheid soms. En voor wie er oog voor heeft, mee wil gaan met een andere realiteit merkt dat mensen met dementie meer zijn dan hun ziekte. Deze andere, positieve kant van de ziekte dementie vormde voor mij aanleiding om een boek te schrijven.

Mijn boek “Wisselend bewolkt met zonnige perioden” is dit jaar verschenen. In dit boek staan kleine verhalen over mijn schoonmoeder en andere bewoners. Per keer staan een of meerdere bewoners centraal.
Mijn schoonmoeder is begin dit jaar overleden, een aantal andere bewoners ook. Er zitten nu andere bewoners in de huiskamer.
Zo gaat het in het leven, mensen komen en mensen gaan. Wat blijft is de puurheid van de bewoners. Ik kom er nog graag. Er zijn nog vele verhalen te vertellen."

Via deze link is het boek te bestellen

Reacties:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.