'Ik wil iets vertellen over een activiteit waar ik zelf erg veel plezier aan beleef, en dat is fithockey. Het fithockey wat wij doen is een aantal jaren geleden begonnen en is gericht voor ouderen boven de zestig, vijfenzestig jaar. We hebben voor een deel allemaal wel gehockeyd vroeger maar er zijn ook bij die dat nooit gedaan hebben. We begonnen een aantal jaren geleden onder leiding van een trainer en dat is een oud- marineofficier, die vol zit met moppen, daar hebben we altijd erg veel plezier bij. Dan doen we een paar oefeningen, een rondje lopen. Allemaal op ons eigen tempo dus dat is allemaal geen moeite. Ik denk dat de jongste van ons zo rond de zestig is en de oudste zo midden tachtig. En die lopen dus en spelen allemaal mee. De sfeer is geweldig en we doen het met heel veel plezier.'

Jouw verhaal op deze site?

Heb je ook een leerzaam verhaal, inspirerend idee of nieuwe invalshoek? We horen graag van je!
Bijvoorbeeld in de vorm van een blog of dementiedagboek. Op deze pagina lees je hoe je kan bijdragen aan Dementieweb.

Reacties:

 1. Hallo Duveke ,
  ik kwam je toevallig op internet tegen en las je stukje over hockey . Zag ook je foto en je bent nog niets veranderd wel wat ouder natuurlijk ! Wij zaten samen op de montessorischool in Schiebroek en op een vakantieweek van school werd jouw hockeystick bij een spelletje aan gruzels geslagen ,was geen opzet hoor moest van de juffen ! Ook zijn we samen nog aan het zeilen geweest op de Bergsche plas in jouw piraatje .Ik had nog nooit gezeild en vond het doodeng in zo`n klein bootje en het was ook nog behoorlijk waaierig !
  Hoop dat het goed met je gaat en een warme groet van Sonja

 2. Hallo Sonja
  Ik lees altijd alles van de dagboeken, maar op de een of andere manier zie ik nu pas jou reactie. Wat leuk om weer wat te horen van vroeger. Ik weet helaas zelf nog weinig van, wel kan ik mij de school in Schiebroek nog een beetje herinneren. Ik woon nu zelf al lange tijd in Haarlem en heb het hier erg naar mijn zin. Dat piraatje was een houten bootje waar je altijd met een natte broek uit kwam. Waar woon jij tegenwoordig, ik ben getrouwd geweest, maar al snel had ik door dat dit de verkeerde was, dus ben ik weer alleen. Ik heb tot 3 jaar geleden altijd fulltime gewerkt, maar toen ging het niet meer met mijn slechte geheugen. Ik hoop snel wat van je te horen, maar het lijkt mij geen goed idee om het via deze weg te doen,
  Hartelijke groeten van Duveke

 3. Hallo Duveke, goed om je te horen en te zien in Nieuwsuur! Heb je jaren meegemaakt in Meerstate tot je wegging.Heerlijk te zien dat je, ondanks je diagnose, nog zo geniet van het leven! Hoop dat je dat nog lang blijft doen.
  Lieve groetjes van Willeke.

 4. Sorry Willeke,
  Ik heb wat fout gedaan toen ik je probeerde te mailen. Ik vind het erg leuk om zo van je te horen en heb dus geantwoord, maar dat ging mis dus nu nog maar een keer. Het gaat gelukkig verder ook goed met mij Weet jij nog in welke periode ik op Meerstate heb gewerkt? Ik raak steeds meer kwijt uit eerdere jaren, maar dat hoort erbij natuurlijk. Ik woon in een klein appartementen gebouw (8 appartementen en veel van mijn buren helpen mij met het van alles en nog wat. Gelukkig kunnen wij het allemaal goed met elkaar vinden.
  Hartelijke groet, Duveke

4 antwoorden op “Fithockey”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.