'Ik heb eigenlijk een goede week gehad. We hadden op woensdag vrienden te eten. En dat was een redelijk succes! Ik heb daar van oudsher het vlees bereid, en dat was weer perfect. En verder, ja, we sukkelen voort, we sukkelen voort. Wat uitermate irritant is, is dat er zo weinig zicht is op wat ik kan verwachten. Zowel wat er mis kan gaan, als waar ik op moet letten. Wat dat betreft vind ik dat die dure specialist, dat die toch heel weinig toegevoegde waarde levert. En verder, ja. Op dit moment ga ik ervanuit dat ik nog vijf jaar te gaan heb. Dan zijn er andere mensen gewoon heel blij met de centjes. Dus dat is dan ook goed.'

Jouw verhaal op deze site?

Heb je ook een leerzaam verhaal, inspirerend idee of nieuwe invalshoek? We horen graag van je!
Bijvoorbeeld in de vorm van een blog of dementiedagboek. Op deze pagina lees je hoe je kan bijdragen aan Dementieweb.

Reacties:

  1. Beste Harry,
    Deze lotgenoot,Luut Edel,bijna 76 en ook sinds 1/2 jaar beginnend dement, kan je slechts mijn levensdevies aanreiken: “‘always look to the brihgt side of life”” ;kijk altijd naar de zonzijde van het leven, misschien ken je dat Engelse liedje.Zeker in onze situatie is er veel om niet vrolijk van te worden, maar daar help je jezelf niet mee. Die dure specialist die jij noemt(ik heb er ook zo een)zal als hij eerlijk is, je inderdaad moeten bevestigen dat hij onze ziekte ook niet kan genezen. Wel kan hij middelen aanreiken om de 5 jaar die jij jezelf nog geeft zo dragelijk mogelijk te maken. En voor het overige : je braadt nog een lekker stuk vlees voor je vrienden Houden zo!

  2. bedankt LUUT, ik ben heel blij met de dementie dagboeken Het is belangrijk dat ik me niet geisoleerd voel en dat ik kan leren van de ervaringen van anderen, want de medische professie staat hier nog op een beginners niveau.
    met mijn huisarts heb ik goddank een goede relatie en ik spreek iedere maand met hem over hoe het gaat en wat we kunnen verbeteren.
    met mijn tweede dame is de relatie ook goed.
    ze geeft zowel steun als empathie als goddomme

2 antwoorden op “Harry: ‘Wat kan ik verwachten?’”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.