"Ik ben in de gelukkige omstandigheden dat ik goed word opgevangen door mijn naasten: Mijn vrouw, onze dochter, schoonzoons, kleinzoons. We kunnen erover praten en ze begrijpen mij. Ook ben ik bang voor de toekomst. Want als het nu erger zou worden ga ik meer vergeten en dat zou betekenen dat mijn vrouw steeds meer voor me moet onthouden. Dus dat het zwaarder wordt voor haar, dat zij zwaarder wordt belast. Ik probeer haar zo veel mogelijk, met behulp van mijn telefoon, daar mee te helpen. Alle afspraken en dingen die ik dagelijks moet onthouden worden met piepjes en geluidjes doorgegeven. In onze keuken hangt een briefje die mij in de vroege ochtend helpt met wat ik moet doen. Zoals ontbijt maken, pillen innemen. Ik was altijd in mijn werk en het uitvoeren van mijn hobbies een vraagbaak voor iedereen. Nu moet ik vele dingen aan anderen vragen. Omdat ik sommige dingen niet meer zo goed weet. Dat valt me soms zwaar. Omdat ik om voorgaande reden  ook moet stoppen met vrijwilligerswerk achter de computer, en het missen van sociale contacten, heb ik op aanraden van onze dochter met het Odensehuis in IJmuiden. Eerst heb ik alleen een bezoek gebracht. Het bezoek kwam positief bij mij over. Daarna heb ik dat samen met mijn vrouw gedaan. We zijn er goed ontvangen en hebben goed gesprekken gehad. We zijn daar met een heel positief gevoel weggegaan. Inmiddels ben daar al diverse keren geweest en ik moet zeggen dat het me rust geeft en daar weer wat sociale contacten heb met lotgenoten en begeleiders." (Archief)

Jouw verhaal op deze site?

Heb je ook een leerzaam verhaal, inspirerend idee of nieuwe invalshoek? We horen graag van je!
Bijvoorbeeld in de vorm van een blog of dementiedagboek. Op deze pagina lees je hoe je kan bijdragen aan Dementieweb.

Reacties:

  1. Hoi Henk ik heb je blog gelezen wat goed dat je het zo op kan schrijven.
    Je gedicht spreekt voor zich geweldig.
    Vandaag ben je weer aan de wandel fijn dat je daar zo van geniet het is mooi weer gelukkig niet meer zo heet.
    Geniet van de dingen die je nog kan al weet ik dat het niet altijd meevalt schreeuw en jank maar een keer dat lucht op doe ik ook.
    Ik maak weer gauw een afspraak om bij jullie te komen hou je haaks ik ben er ook voor je als het nodig is. Dag lieve broer heel veel liefs Annie.

Eén antwoord op “Henk – Hulp van familie en telefoon”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.