'Ik wil vertellen dat het mij opvalt dat mijn beste vrienden, studievrienden, die ik al meer dan vijftig jaar ken, ook heel slecht weten om te gaan met het verschijnsel dementie. Dat wil zeggen dat ze dus in hun contacten, het voornamelijk laten afweten. Dat vind ik natuurlijk een behoorlijke teleurstelling, want zoals ik zei, ik ken ze allemaal meer dan vijftig jaar, zo langzamerhand.
Ik wil graag weten of mijn mede-dementerenden ook die fase van meer isolement ervaren. Dat is misschien niet zo'n leuke boodschap, maar ik ben er wel benieuwd naar. Daar wil ik het voor vandaag bij laten. Hoi hoi!'

Jouw verhaal op deze site?

Heb je ook een leerzaam verhaal, inspirerend idee of nieuwe invalshoek? We horen graag van je!
Bijvoorbeeld in de vorm van een blog of dementiedagboek. Op deze pagina lees je hoe je kan bijdragen aan Dementieweb.

Reacties:

  1. Ik ben zelf niet dementerend, maar heb gezien hoe mensen vaak niet om weten te gaan met dementerende mensen. Ze zijn bang om wat verkeerd te zeggen om te doen. Het is meestal geen onwil, maar er is echt meer aandacht voor nodig in de maatschappij om het thema bespreekbaar te maken. Dementie kent ook heel verschillende vormen en stadia. Het beste zou zijn als vrienden en kennissen gewoon zouden vragen “Goh wat voor klachten heb je nu?” en “Hoe ervaar je dat”. Heel veel dementerenden kunnen dit prima verwoorden en zo niet dan merk je dat vanzelf.

Eén antwoord op “Luut – Vrienden laten het afweten”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.