Meer lezen

De Dementiebieb, Dementiedagboeken en Dementieverhalenbank vormen op deze site een eerste bron van kennis om uit te putten. Op de site patientervaringsverhalen.nl zijn echter vele andere ervaringsverhalen te vinden in de vorm van een boek (besprekingen), blog, docu (dagboek) en egodocument. Deze website is in het leven geroepen door Coleta Platenkamp.

Na ongeveer 35 jaar 'gezond' te hebben geleefd en gefunctioneerd, moesten Coleta en haar omgeving hun leven aanpassen als gevolg van haar chronische aandoeningen. Ervaringsverhalen hielpen daarbij.  Daarvoor was zij als medisch sociologe en hulpverleenster werkzaam geweest binnen het onderwijs en de gezondheidszorg. Patiënt- en cliëntervaringen maakten dat ze kwam tot de oprichting van de stichting CCC, Coleta's Chronische Circus. Daarover vindt u hier meer informatie.

Om ervaringsverhalen over dementie te vinden zoekt u op de site via deze link, en klikt op een van de aandoeningen. Of u zoekt via de zoekmachine onder Ervaringsverhalen via zoekwoorden, via kenmerken (auteursnaam, titel), andere ingangen (thema's) of gecombineerd.