"Als iemand een niet-pluisgevoel krijgt verliest hij na verloop van tijd vaak de grip op het bestaan en gaat naar de dokter in de hoop houvast te krijgen. Maar de dokter kan weinig doen. Er is geen medische oplossing en de informatie gaat vooral over de ziekte. Er wordt weinig of geen aandacht besteed aan wat dementie betekent voor hun dagelijkse leven."

Juni 2018 verscheen er een interview met Anne-Mei in TvZ. Lees het hele artikel hier

Reacties:

 1. Deze mevrouw heeft volkomen gelijk. Mijn vrouw heeft vasculaire dementie. Ze is pas 63. Als vanzelfsprekend heb ik het huishouden, koken, inkopen enz. overgenomen. Totdat ik vorige week grieperig werd. Ik realiseerde me: als mij wat overkomt, wat dan? Ze weet zich geen raad met alle medicijnen, lopen gaat heel slecht en veel normale dingen als TV aanzetten, koffie maken lukt niet altijd. Bovendien is ze angstig als ik niet in de buurt ben. Er is verder geen familie. Dus ging ik op zoek: wie kan inspringen als het nodig is?
  Ik ben niet dom, hoog opgeleid, maar die zoektocht….. ik heb hulp nodig maar waar vind ik die? En soms zou een schouder om zelf even op uit te huilen welkom zijn.
  Hulp op medisch gebied is er en ik ken het verloop van de ziekte. Toch zou gewone menselijke steun zeer welkom zijn

 2. Beste Peter,
  Wat een lastige situatie, ook omdat je zelf weinig steun ervaart. Hebben jullie wel een casemanager? Die zou je via de huisarts kunnen aanvragen, en kan met jullie meedenken over welke hulp je zou kunnen gebruiken, misschien ook lotgenotencontact? Succes!

 3. Beste,

  Een passende oplossing voor wat u ervaart en beschrijft kan geboden worden door Home Instead Thuisservice. Wij bieden niet medische thuisservice waardoor uw liefhebbende partner of naasten die ondersteuning ontvangt die nodig is.

6 antwoorden op ““Geef prioriteit aan ondersteuning mantelzorgers””

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.