Waar vind ik hulp?

Dementie is voorlopig niet te genezen. Maar voor de problemen die het met zich meebrengt, is soms wel een oplossing.

Handwijzer

Wij hebben een handwijzer gemaakt, met veel plekken waar je hulp kunt vinden. Lees deze handwijzer hier.

Lotgenotencontact

Als je merkt dat vrienden of kennissen het moeilijk vinden om langs te komen, dan kan dat een eenzaam gevoel geven. Om ervoor te zorgen dat je toch contacten behoudt, kun je nieuwe mensen ontmoeten op trefpunten speciaal voor mensen met dementie. Hier vind je een overzicht van alle Alzheimer Café’s per regio. De Alzheimer Café’s zijn er voor lotgenotencontact, informatie over de ziekte en het omgaan ermee, maar je vindt er ook informatie over ontmoetingsplekken en andere ondersteuningsvormen in jouw buurt.

Vrijwilliger

Ook is het soms mogelijk om een vrijwilliger in te schakelen, met wie je samen dingen onderneemt. Zo is er in Friesland Kammeraat, een maatje voor mensen met dementie en hun naasten. Samen geven zij kleur aan de dag. Momenteel is hier een wachtlijst ontstaan, alvast aanmelden kan wel. Daarnaast kun je bij het wmo-loket van je gemeente terecht voor een maatjesproject bij jou in de buurt.

Online spreekuur

Ons online spreekuur is er voor wie vragen heeft over alles wat komt kijken bij het leven met dementie. Vragen die je bijvoorbeeld kan hebben bij een diagnose, of juist als de zorg voor je partner steeds zwaarder wordt. Over omgaan met, je relaties of dingen bespreekbaar maken.

Ten slotte kun je meer lezen over dementie door te klikken op één van de pagina's in het linkermenu bovenaan deze pagina.